Tulipas nopeasti tämä toinen osa. Taitaa olla ennätys, yleensä mulla on mennyt kamalan kauan saada osa kirjoitetuksi ja julkaista se.
Tässä osassa ei taida kummempia tapahtua, seuraillaan Eskildsenien perhe-elämää ja vauvoja syntyykin tähän perheeseen muutama... (;

snapshot_f718ac4e_171effa8.jpg

Raskauden ja varsinkin sen tuoman jättimäisen mahan vuoksi olivat arjen asiat käyneet Malinille hankalammiksi, esimerkiksi sängyn petaamisessa maha oli ikävästi tiellä. Maha kuitenkin samalla muistutti, että Malin ja Marty tosiaan saisivat vauvan. Malinin oli nimittäin vaikea käsittää, että he todella saisivat lapsen. "Tämä tuntuu niin epätodelliselta", oli Malin useaan otteeseen hokenut.

snapshot_f718ac4e_f71ef4f9.jpg

Malinin ollessa kotona hoitamassa itseään, Marty kävi ahkerasti töissä. Pitihän jonkun tienata kohta vähintään kolmihenkisen perheen ruokarahat sun muut.

snapshot_f718ac4e_d71f1621.jpg

Vaikka Malin oli usein väsynyt ja Marty melkein koko ajan töissä, löysivät he jostain kuitenkin aina vähän aikaa toisilleen. Malinin raskaus tuntui lähentävän heitä entistä enemmän, koska Marty halusi aina kuin mahdollista olla mahalle lässyttelemässä ja puhelemassa.

snapshot_f718ac4e_57208c0f.jpg

Malin oli päättänyt muuttaa tyyliään hieman rennommaksi raskauden johdosta. Ylleen hän valitsi keltaisen t-paidan, caprit ja paitaan sopivat kirkkaankeltaiset ballerinat. T-paidassa korostui nätisti pyöristynyt maha.

snapshot_f718ac4e_172090bf.jpg

Perheen mikroaaltouuni oli pimahtanut ja vuorossa oli isomman asteen sähköisku Martylle joka oli yrittänyt korjata mikroa. Malin oli vain katsellut avuttomana vierestä, koska eihän hän uskaltanut sähköiseen kihlattuunsa koskea.

snapshot_f718ac4e_772090ed.jpg

Martyn toivuttua sähköiskusta säästyttiin hautajaisilta mutta kaupan päälle saatiin rikki menneet vaatteet, komeat hiukset sekä tummunut iho. Pesulle vain ja ongelma oli korjattu. Malinia ihan nauratti Martyn olemus ja taisi herra itsekin itselleen naurahtaa.

snapshot_f718ac4e_97209484.jpg

Lässyttelystä puheenollen, pian Marty saisikin lässytellä ihan oikealla vauvalle, sillä Malinin elämän ensimmäinen synnytys käynnistyi pikkuruisessa keittiössä, jossa ei mahtunut tekemään melkeinpä mitään.
"Marty, tänne ja heti! Minä räjähdän!" Malin huusi Martylle, mutta mies mitään kuullut. Olohuoneessa hän vain kannusti lempijoukkuettaan jalkapallossa.

snapshot_f718ac4e_d720951a.jpg

Malinin onnenenkeli, joksi Malin itse pienokaistaan kutsui, oli pieni poika, joka oli ihonväriltään astetta tummempi kuin Malin. Kauniit sinivihreät silmänsä hän peri isältään. Tummat hiuksetkin näyttäsi pojalla olevan, eli melkeinpä kaikki on isältä perittyä.
Nimekseen pienokainen sai Linus.

snapshot_f718ac4e_d720a1f4.jpg

Jalkapallopelin loputtua huomasi Martykin uuden perheenjäsenen. Vihdoinkin Marty pääsi lässyttelemään oikealle lapselle eikä vain Malinin mahalle. Hellyydenosoituksia ei tältä mieheltä kyllä Linusta kohtaan puuttunut, sen sai Linus heti kättelyssä huomata.
"Sinusta tulee kuule vielä kova poika hurmaamaan tyttöjä, se on vissi ja varma". Marty oli näköjään jo suunnitelut jotakin poikansa tulevaisuutta ajatellen.

snapshot_f718ac4e_37209588.jpg

Pian koitti Linuksen ensimmäinen yö uudessa kehdossa, eikä pikkuinen olisi millään halunnut jättää äitiään.
"Pikkuinen, äiti menee tuohon viereen nukkumaan. Nuku nyt, nähdään aamulla", Malin puhui rauhallisesti esikoiselleen.

snapshot_f718ac4e_97205301.jpg

Linuksen syntymän jälkeisenä aamuna Malin sai taas huomata olevansa vessassa oksentelemassa.
"Eihän tämä ole mahdollista, en todellakaan voi olla taas raskaana. Enkä minä edes halua toista lasta vielä, en ole vielä valmis siihen...", Malin pohti raskaita ajatuksia ollessaan vessassa.

snapshot_f718ac4e_b7208a2a.jpg

Malin päätti tyydyttää pelkonsa ja kuvitelmansa juomalla paljon. Kävellessään jääkaapille Malin tunsi sen tutun tunteen - joku ilmoitteli olemassa olostaan hänen vatsassaan. Ja niinhän siinä kävi, maha pompahti uusiin mittoihinsa.
"Voi ei, olen raskaana. Ei tässä näin pitänyt käydä", Malin huokaisi ja joi maidot suoraan maitpurkista.

snapshot_f718ac4e_b7208fae.jpg

Yllätyksenä tulleen raskauden aiheuttamia huolia ei auttanut se, että Malinin (ja Martyn) epäonneksi mikroaaltouuni syttyi palamaan. Marty oli kauhuissaan ja pelkäsi, että koko keittiö palaisi maan tasalle. Martyn seistessä avuttomana keittiön oven edessä, Malin tarttui vaahtosammuttimeen ja yritti sammuttaa tulen, mutta turhaan.
Loppujen lopuksi Marty juoksi soittamaan palokunnan paikalle ja näin ollen keittiö säilyi mikroa lukuunottamatta.

snapshot_f718ac4e_37209000.jpg

Martyn mielestä Malinin yritys sammuttaa tuli oli ollut liikaa rasitusta Malinin selälle.
"Rentouttava hieronta auttaa tähän vaivaan", oli Marty kertonut Malinille hieroessaan tämän olkapäitä.

snapshot_f718ac4e_3720a178.jpg

Ihan kuin Malinilla ei olisi ollut tarpeeksi huolia (uusi raskaus, tulipalo..), saapui ulosottomieskin piristämään päivää. Ulosottomies vei mukanaan muistaakseni vessanpytyn ja tuolin. Ne saatiin kuitenkin helposti ostettua takaisin.

snapshot_f718ac4e_f71ef486.jpg

Malinille ja Martylle soiteltiin paljon ja yleensä luuriin sattui vastaamaan juuri se, kelle ei haluttu puhua. Marty kuitenkin jäi aina rupattelemaan Malininkin ystävien kanssa ja usein hän nolasikin Malinin puheillaan.

snapshot_f718ac4e_772095af.jpg

Linuksesta pidettiin kovasti huolta, koko ajan oltiin pulloa työntämässä vauvan suuhun ja leikittelemässä Linusta. Malin nautti kovasti pienen lapsensa hoitamisesta, se oli hänestä kovin rentouttavaa ja rauhallista puuhaa. (Odotas vain Malin, kun Linus kasvaa taaperoksi..)

snapshot_f718ac4e_57209d2d.jpg

Malinin oksentelu oli vain lisääntynyt sitten edellisten kertojen.
"Kamalaa, tämä saisi kyllä loppua. Ja miksei vaikka koko raskaus, ihan väärään aikaan tulin raskaaksi...".

 

snapshot_f718ac4e_7720a0fd.jpg

Martylle Malin ei ollut kertonut ajatuksistaan, joten Marty oli tietysti iloinen raskauden puolesta ja Malinkin piristyi vähän Martyn pelleillessä mahalle.

snapshot_f718ac4e_b720a30c.jpg

Linuksen vauva-aika oli hurahtanut nopeaa ohitse Malinin uuden raskauden tuomien ajatuksien takia. Syntymäpäivät kuitenkin saivat Malinin iloitsemaan ja unohtamaan yllätysraskauden edes hetkeksi.

snapshot_f718ac4e_b720a359.jpg

Pojasta kasvoikin ihan reippaan näköinen pikkupoika. Hieman on kapeat huulet mutta se ei elämää kaada. Linukselle tuli horoskoopiksi neitsyt ja luonnepisteet ovat tälläiset;
Sottapytty / Siisti - 10
Ujo / Menevä - 1
Laiska / Toimelias - 8
Vakava / Leikkisä - 3
Marisija / Kiltti -
10
Ihan mukavilta pisteiltä vaikuttaa, tosin aika ujo Linus kyllä on.

snapshot_f718ac4e_97214df3.jpg

Pienen muodonmuutoksen avulla Linuksesta tulikin oikein suloinen lapsonen.

snapshot_f718ac4e_7721504f.jpg

Äidin mielestä tärkein asia oli opettaa Linus käymään potalla, joten ei kuin tuumasta toimeen! Linus tosin oli täysin eri mieltä pottailusta, hänestä oli kivempi pissiä vaippaan ja ärsyttää vanhempiaan sillä.

snapshot_f718ac4e_5721509c.jpg

Tähän väliin voisin tunkaista kuvan Linuksen huoneesta. Aika perus, sinistä löytyy - tietenkin. Anteeksi pimeällä otettu kuva, tuli vasta myöhemmin mieleen.

snapshot_f718ac4e_772150fe.jpg

Linukselle piti tietysti ostaa myös uudet vaatteet, olihan hiuksetkin kokeneet pienoisen muodonmuutoksen. Nyt kokonaisuus näyttää paljon paremmalta.

snapshot_f718ac4e_97215122.jpg

Synttärikakkuakin piti maistella ja se veikin kätevästi raskaana olevan naisen kamalan ruokahalun - pitihän sitä sentään syödä vähintään kahden edestä.

snapshot_f718ac4e_d7215176.jpg

Perheen esikoinen osoittautui oikeaksi hurmuripojuksi. Linus aina jokelteli itsekseen ja ääntelehti kummallisia sanoja kehdossaan ja samalla hän näytti mitä suloisimmalta pojalta.

snapshot_f718ac4e_97215278.jpg

Malinin raskauden takia hän ei pystynyt kovin hyvin kumartelemaan, joten Marty sai hoitaa Linuksen pesemisen.
"Pysys nyt siinä, Linus. Etkä roiski sitä vettä! Minähän sanoin, että et roiski sitä vettä!". Pesu oli aina yhtä ratkiriemukasta.

snapshot_f718ac4e_772156af.jpg

Linus tykkäsi puuhailla kaikkea hauskaa itsekseen. Esimerkiksi palikkojen laittaminen pieneen laatikkoon oli Linuksen mielestä niin hauskaa. Yleensä hän tunki kolmiota ympyrään ja ympyrää neliöön, mutta tällä kertaa näytti palikka menevän aivan oikeaan koloon. Hyvä Linus!

snapshot_f718ac4e_772156e5.jpg

Poika oli niin innoissaan saavutuksestaan, että rohkeni jopa taputtaa iloisesti itselleen. Suloinen poika.

snapshot_f718ac4e_d72157fa.jpg

Koska Linus vei paljon aikaa Malinin ja Martyn elämästä, he eivät paljon ehtineet yhdessä syödä, tuskin ollenkaan viikon aikana. Mutta kun siihen tarjoutui tilaisuus, he keskustelivat yleensä paljon ja huomioivat toisiaan mahdollisimman paljon, vaikkapa vain kehumalla toisen ulkonäköä, mutta huomioivat kuitenkin. 

snapshot_f718ac4e_f7215867.jpg

Myös puhuminen oli yksi taito, joka Linuksen oli Malinin mielestä pakko osata. Ilman sitä ei pärjäisi elämässä.
"Linus, sano tuttipullo!" Malin kannusti poikaansa ahkerasti.
"Luttipjullo?" Linus koitti.
"Ei, kun tuttipullo", Malin korjasi poikansa virheen.
"Tuttipullo?"
"Hyvä Linus, juu, tuttipullo!".
Reippaasti Linus opiskelikin puhumista ja ensimmäinen sana oli tietysti tuttipullo.

snapshot_f718ac4e_b721589e.jpg

snapshot_f718ac4e_57215961.jpg

Linuksen opettaminen ja hoitaminen otti koville ja molemmat vanhemmat nukahtelivat uupumuksen takia milloin mihinkin.

snapshot_f718ac4e_772159ac.jpg

Marty halusi jotenkin viettää kaksinkeskeistä aikaa Linuksen kanssa, muuten kuin pesemällä ja nukuttamalla häntä, joten usein Marty luki Linukselle lastensatuja. Linuksen lemppari oli Nalle Karhusen tarinat, ne saivat pojun aina nauramaan.

snapshot_f718ac4e_d72159d1.jpg

Iltaisin isä toivotti aina hyvät yöt pojalleen ja suukotti häntä hellästi otsaan.

snapshot_f718ac4e_d7215a50.jpg

Malin oli alkanut usein heräillä kesken uniensa (kyllä, hän nukkui päivälläkin..), koska hän näki painajaisia. Yleensä painajaiset koskivat raskautta ja syntyvää lasta, tosin unissa niitä syntyi aina neljä.
"Toivottavasti täältä syntyy vain yksi", Malin toivoi ja taputti vatsaansa. Hän oli alkanut hyväksyä ajatuksen, että hänelle tulisi toinen lapsi. Enää se ei tuntunut kamalalta ajatukselta.

snapshot_f718ac4e_f7215af1.jpg

Synnytyksen aika koittikin pian. Malinin toinen synnytys tuntui vielä kamalemmalta, kuin ensimmäinen. Ja Marty oli tietysti töissä, eli Malin joutui synnyttämään yksin ilman tukea.
"Perkuleen Marty, miksei se ole kotona!" Malin sai puristettua sanat suustaan kivun keskeltä.

snapshot_f718ac4e_b7215bb0.jpg

Kipu ja raivo kuitenkin loppuivat, kun maailmaan putkahti suloisen kaunis tyttölapsi. Malinin viha raskautta kohtaan hävisi ja hän tunsi suurta rakkautta tuohon ruskettuneen näköiseen, parkuvaan lapseensa, joka omasi isänsä hiusten värin ja äitinsä silmät.
"Sinun nimeksi, pikkuinen, tulee Edith", äiti kuiskasi pikkuiselleen. 

snapshot_f718ac4e_37215b7b.jpg

Mutta juuri syntynyt Edith päätyikin lattialle, koska Malinin supistukset alkoivat uudestaan.
"Ei kai se uni nyt toteudu, en halua nelosia!" Malin parkui supistusten välistä.

snapshot_f718ac4e_17215b67.jpg

Ei sieltä nelosia tullut, onneksi, vaan potra poika, joka oli kuin siskonsa kopio ihonväriä lukuunottamatta.
"Nyt Linus saa itselleen pikkuveljen", Malin iloitsi.
Pikkuveli nimettiin Filipiksi.

 

Seuraavassa osassa seuraillaankin sitten lasten kasvua ja koulunkäyntiä. Malin myös haaveilee jostakin, mutta mistä?
Kommenttia toivoisin taas, olisi kiva jos ilmoittaisit vaikkapa ihan että jos luet tätä legacya (: